Dag 52 bright

Dag 52 bright

Dag 52 bright

Deze dag was erg moeilijk. Het verdriet, de wanhoop en de hopeloosheid waren zo sterk en tegelijkertijd moest ik het verbergen vanwege de kinderen. Doen alsof alles in orde is, met hen spelen en lachen, hun steun geven, dat leek soms zo onmogelijk.

Tegelijkertijd was ik zo boos op mijn man, die erg passief is en alles licht lijkt op te vatten. Ik weet dat het in hem er anders uitziet, maar ik kon niets doen aan die woede. Ik belde toen mijn vriendin die in de buurt woont en ging naar haar toe. Daar heb ik veel gehuild. Dat deed me goed.

Daarna kon ik mijn brighte lunch eten. De kinderen zouden allebei om 16.45 uur het huis uit zijn en mijn man was aan het werk. 4 uur helemaal alleen thuis, daar werkte ik naartoe. Vlak daarvoor zei mijn dochter dat ze zich niet goed voelde en niet naar het verjaardagsfeestje ging. Dat was echt te veel voor mij. Ik moest toch voor haar koken en had geen energie meer voor mijn avondeten. Er was zoveel weerstand in mij, zoveel gedachten aan NMF, zoveel verlangen om te bingen, om de spanning even niet te voelen.

Media binge

Ik had ook de hele dag filmen gekeken. Dit is meestal mijn “gateway drug”. Het effent voor mij zo vaak de weg naar eetbuien, omdat ik dan kan ontsnappen aan de werkelijkheid, me kan afsluiten voor mijn gevoelens en ondanks die gevoelens kan functioneren. De laatste tijd gebruik ik bewust het kijken naar films of series om mezelf een kleine adempauze te geven, maar gisteren was het anders. Het had mij onder controle.

Buddy

Toen sms’te ik mijn buddy, dat ik in plaats van mijn gepland avondeten, ontbijt zou eten. Dat heb ik dan ook gedaan en heb daarna niets meer gegeten. Ik schreef mijn plan voor de volgende dag en heb hem committet. Het committen gaf me weer steun, ook het vooraf schrijven, dat ik iets in het plan zal veranderen. Het heeft een groot effect om mezelf niet te isoleren en eerlijk te zijn, de verbinding met anderen te zoeken. Ik denk dat ik gisteren geen eetbuien heb gehad omdat mijn gezonde deel het daardoor overnam.

Hier schrijven activeert ook mijn gezonde deel, versterkt mijn integriteit, moedigt me aan om bright te blijven en mijn pad te volgen. Het laat me ook zien hoe sterk ik eigenlijk ben en dat ik een dag bright kan doorkomen, ook met al deze gevoelens.

Op dag 52 bright schreef ik mijn plan voor de volgende dag op en heb hem committet, schreef mijn dankbaarheidslijst en heb om hulp gevraagd.

Lieve groet,

Olivia

Ik ben blij met alle reacties, zoals vragen, kritiek, aanvullingen of ervaringen.