Afvallen? Bij welke groep hoor jij?

Afvallen? Bij welke groep hoor jij?

 

In de afgelopen maanden heb ik geprobeerd mijn verhaal te vertellen en Bright Line Eating uit te leggen. Ik kwam zoveel verschillende mensen tegen. Allereerst was bijna iedereen sceptisch, dat begrijp ik ook. Dat is een kwestie die veel mensen diep raakt. Ik heb ook zeker 25 jaar last gehad van overgewicht, dus ik begrijp het wantrouwen. Dan waren er mensen die direct meer wilden weten, ze waren heel open en willen gewoon met alle kracht afvallen. De andere categorie waren mensen die graag af willen vallen maar alsjeblieft niet zo radicaal, geen meel en suiker meer? Nee bedankt! En tenslotte mensen die me direct vertelden, dat ik lieg en dat het allemaal niet klopt, wat ik zeg.

Iedereen bevindt zich op een ander punt in zijn leven, iedereen heeft zijn eigen problemen, iedereen bevindt zich in een andere situatie.

De saamhorigheid van te veel kilo’s, bestaat duidelijk niet !!

Je kan de mensen, die af willen vallen onderdelen in die, die een paar kilo’s willen verliezen, die ze hebben opgebouwd na een zwangerschap of over de jaren heen. Dat ze geen dieetplan willen zonder suiker en meel is prima. Misschien is meer bewegen, suiker verminderen en gezonder leven het juiste voor hun maar dat is een heel ander onderwerp.

Voor wie is Bright Line Eating bedoeld?

Bright Line Eating is ,naar mijn mening, toegepast op de andere categorie. De mensen die, net als ik, weinig of geen controle hebben over hun suikerconsumptie, wat verschillende oorzaken kan hebben (emoties / stress …) De effecten zijn dezelfde. We nemen in de loop van de jaren veel toe, vaak met extreme schommelingen en het lijden is enorm. Het heeft een impact op onze ziel en ook op onze families en vrienden. Vaak zitten we vast in een vicieuze cirkel en kunnen we ons er niet meer uit bevrijden.

Deze groep wil ik graag laten weten, dat het wel mogelijk is. Bij mij is het gelukt, dus kan het bij jou ook. Natuurlijk lukt dit niet op de zachte manier, met slechts een beetje suiker te verminderen, dan komt het gewicht terug, misschien niet direct, maar met de tijd. Zolang je suiker en meel eet, zal de vicieuze cirkel blijven bestaan. Veel sport is geen permanente oplossing voor deze groep mensen, het eten moet onder controle worden gebracht. Daarna komt de sport!!

Start in een nieuw leven

Het is niet gemakkelijk om iets bekends te doorbreken, het maakt je ook angstig en onzeker maar alleen op deze manier kan je jouw nieuwe leven starten, eindelijk jezelf zijn, zonder jezelf klein te houden wegens jouw gewicht en je onvermogen, om het gewicht te verminderen.

Na een korte tijd met Bright Line Eating ben je trots op wat je hebt bereikt en je bent euforisch, eindelijk werkt het! Maar er zijn nog steeds onzekere momenten tussenin en de drang om terug te gaan naar het bekende leed is soms nog steeds bij mij. Volgens Susan duurt het ongeveer een jaar voordat we echt in het nieuwe lichaam zijn terechtgekomen.

Dus, als je tot deze groep mensen behoort, wat heb je dan te verliezen? Vraag jezelf af hoeveel last je hebt van jouw gewicht und de effecten hiervan en wat je bereid bent te doen om gelukkig te zijn met jezelf.

Nog een aanvulling, natuurlijk, er zijn veel mensen bij Bright Line Eating, die slechts een paar kilo’s wilden verliezen en vrijwillig afzien van suiker en meel.

Ik ben blij met alle reacties, zoals vragen, kritiek, aanvullingen of ervaringen.