Hoe ga je met tegenslagen om?

Hoe ga je met tegenslagen om?

In de afgelopen dagen heeft Susan een vlog gepost, waarin ze vertelt, dat ze tijdens de Thanksgiving vakantie een paar dagen alles heeft gegeten, wat zij in haar handen heeft kunnen krijgen. Na 15 jaar BLE kan zelfs haar dit overkomen. Als je een 10+ bent in Susan’s Afhankelijkheid test, zoals zij zelf, dan ben je het voor altijd. Dat wil zeggen, de verslaving blijft, net als bij een alcoholist.

Onze wereld zit vol verleidingen en meel en suiker zijn overal. We worden er elke dag mee geconfronteerd. Dat maakt het moeilijk, maar niet onmogelijk.

Een sociaal netwerk is om deze reden zo belangrijk. Mensen die ons begrijpen en ons helpen weer op het goede spoor te komen. Goed zijn vrienden die ook BLE leven. Zorg ervoor dat jullie een keer per week telefoneren of chatten en dat jullie altijd contact met elkaar kunnen opnemen, in geval van nood.

Het is niet slecht om gezondigd te hebben, dat overkomt velen bij BLE.

Dan begin je gewoon opnieuw, altijd een dag achter de ander. Schrijf op wat je de volgende dag gaat eten en houd je er dan aan.

Tot nu toe, in de 2,5 maanden, had ik ook dagen waar het moeilijker was. Hoewel ik geen suiker of bloem heb gegeten maar ik heb een stukje appel tussendoor gegeten en een stukje van mijn zelfgemaakte bars met noten en vruchten. Geen slecht voedsel maar ik heb mijn Bright Lines overschreden. Op stressvolle dagen ben ik daar gevoelig voor.

De volgende dag ging ik gewoon door, hakte de vorige dag af en vergat het.

Als je extra kookt voor je kinderen en je partner, is het moeilijker. Je kunt niet eens proeven of het goed smaakt. Aan het begin van mijn BLE reis ging de lepel of mijn vingers nog steeds automatisch naar mijn mond. Ik realiseerde me pas dan, hoeveel ik vroeger altijd tussendoor heb gegeten.

Na een tijd werd het beter en ik ben veel attenter geworden. Meestal denk ik niet eens aan proeven.

Als je de Bright Lines overschrijdt, geef dan niet op en voel je niet al te slecht. Bel of schrijf jouw BLE-contacten of vrienden.

De volgende dag is een nieuwe dag. Susan zegt: “Get your food right”.

Schrijf jouw maaltijdplan voor de volgende dag op en blijf erbij.

 

Liefs,

Olivia

Ik ben blij met alle reacties, zoals vragen, kritiek, aanvullingen of ervaringen.