Wat valt er te doen bij onbedwingbare trek?

wat te doen bij onbedwingbare trek

In de eerste paar weken kan het voorkomen dat je honger hebt tussen de maaltijden of de onbedwingbare trek toeslaat.
Allereerst is het belangrijk om sich deze momenten bewust te maken. De momenten waar je iets in je mond wil stoppen. Pauzeer dan even en denk na, handel niet impulsief. Het detecteren van de eerste symptomen is ook belangrijk. Als je gedachten rond een bepaald voedselproduct beginnen te cirkelen. Wanneer je al aan de koelkast staat, zonder te weten hoe je daar eigenlijk bent terecht gekomen.

Dan is het tijd om in te grijpen. Het beste is om met je BLE community te praten. Ze hebben zeker allemaal al hetzelfde meegemaakt. Dat is vrij eenvoudig met Facebook Messenger. Praat met goede vrienden. Iets nuttigs doen of anderen te helpen kan ook goed zijn, om dit moment onbeschadigd te doorstaan. Voor gelovigen helpt ook een gebed of wat Susan doet, mantra’s te reciteren. “Dit is niet mijn eten”, ….

Iedereen heeft zijn eigen trucs, het belangrijkste is dat het goed voelt en dat het je helpt.

Een noodgeval plan kan op deze momenten heel nuttig zijn. De gedachten in deze situaties kunnen zich meestal alleen op de verslaving richten.
Op deze lijst schrijf je gewoon alles wat goed voor je is en wat je kan afleiden. Later hoef je deze lijst niet zo vaak meer te gebruiken. In het begin is het beter om deze altijd bij jou te hebben.
Ga nooit zonder voorbereide maaltijden het huis uit. Vooral als je niet 100% zeker weet, dat je op tijd thuis kan zijn. Ik heb vaak kaas, verpakt in 60 g en fruit bij me. Beter om iets minder te eten dan zijn Bright Lines te breken. Als je niets bij je hebt en je bent in een cafetaria is de kans groot dat je de verkeerde beslissing neemt. Misschien heb je er ook een stressvolle situatie meegemaakt. Toen mijn zoon in het ziekenhuis lag en ik mijn eten vergat, was het zo’n moment. Gelukkig was Edgar bij mij. Ik stuurde hem om een banaan, een appel en een beetje melk te kopen. ” Een keer maakt het toch niets uit. Na al deze stress, heb ik het me wel verdiend. ” Deze gedachten kwamen er wel bij me op in dit moment.


Dat is het gevaar, wijzelf en het overal en altijd beschikbare aanbod van suiker en meel.

Ik heb altijd heerlijke thee in mijn zak, heet water krijg je bijna overal. Thee zetten en thee drinken is een groot onderdeel van mijn leven geworden. Mijn man eet ’s avonds zijn dessert en ik drink mijn heerlijke thee. ?
Schrijf dus een noodgeval plan, neem hem altijd mee. Ga goed voorbereid het huis uit en vraag om hulp voordat je jouw Bright Lines breekt.

Liefs,
Olivia

3 gedachten over “Wat valt er te doen bij onbedwingbare trek?

  1. Hoi Alma, er is nu weer een Facebook groep ” Ondersteuning Bright Line Eating ” . Ik probeer nu alle BLE nederlanders, die ik ken in deze groep te plaatsen. Dan bouwen wij een Nederlandse community van BLEaters op.
   Misschien heb je er ook zin in?
   Groetjes,
   Olivia

Ik ben blij met alle reacties, zoals vragen, kritiek, aanvullingen of ervaringen.