Bright Line Eating

Bright Line Eating, mijn oplossing

Afvallen, het eeuwige op en neer. Eindelijk een oplossing!

Velen van jullie kennen dat zeker. Sinds ik kan denken heb ik problemen met mijn gewicht en eet ik teveel snoep. Soms had ik er zelfs geen controle meer over. Het was een verslaving.

Wat ik niet alles geprobeerd heb, veel sporten, weinig eten, Herbalife, suikervrij, glutenvrij, koolhydraatarm, …

In mijn kledingkast was kleding in alle maten te vinden, van 38 tot 48. Kleding van meer dan 20 jaar geleden, die ik sindsdien nooit meer heb kunnen dragen. Ze zijn overal mee naar toe verhuisd , mijn kleine hoop dat ik ooit zal slagen om af te vallen.

Natuurlijk leed ik ook aan de normale bijwerkingen. Onzekerheid, te weinig zelfvertrouwen, depressie en voortdurende twijfel aan mezelf.

Waarom kunnen anderen maar 1 stuk chocolade eten en ik niet?

Ik ben niet sterk genoeg, ik heb te weinig discipline.

Na de geboorte van mijn zoon in 2014 werd het erger en erger. Gebrek aan slaap, dubbele belasting als een verpleegkundige en moeder die in een vreemd land woont, zonder gezinsondersteuning.

Geen dag ging voorbij zonder te veel snoep en me schuldig erover te voelen. De laatste keer toonde de wegschaal 102 kilo. Het was een schok voor me. Ik ging toch 3-4 keer per week naar de sportschool?? 

Ik stopte met mijn baan als verpleegster om meer tijd voor mezelf en mijn gezin te hebben. Dit werk is zowieso nooit goed voor me geweest, daarover een andere keer meer.

De oplossing voor me

Op een dag, in september, las ik mijn e-mails en er was een nieuwsbrief met een YouTube-link met de ongeveer titel: “Wil je weten wat de grootste fout is bij het afvallen?” Ik dacht, wederom zo’n nutteloze afval video maar ik klikte hem gelukkig aan. Dat was het moment waarop mijn leven veranderde.

Ik zag de video van Dr. Susan Peirce Thompson tot het einde (44min) en wist meteen dat het bij mij gaat werken. Ik heb alle video’s van haar bekeken, haar boek Bright Line Eating meteen besteld en de Test gedaan, hoe vatbaar ik ben op verslavend voedsel. Op een schaal van 1 tot 10 ben ik een 10. Wat een wonder;)

Kortom, Susan legt in haar 3 video’s de effecten uit die suiker en meel hebben op mensen die vatbaar zijn voor deze stoffen en hoe je een leven zonder hun kunt leven. De meeste diëten zijn gebaseerd op onze wilskracht. Deze is echter beperkt en afhankelijk van fysieke en psychologische factoren. Susan zegt dat je je de wilskracht moet voorstellen als een batterij met een korte levensduur. Na 15 minuten moet ze worden opgeladen.

Duidelijkheid

In één klap begreep ik alles, ook waarom de sportschool niet werkt. Het kost zo veel wilskracht om 30 minuten op de stepper of loopband te blijven, enzovoort. Als je thuiskomt, is er niets meer over van jouw wilskracht en je eet weer slechte dingen.

Ik begon meteen geen suiker of meel meer te eten en toen haar boek arriveerde kon ik eindelijk met BLE beginnen.

Het is nu 4,5 maand verder en ik ben 25 kilo afgevallen en voel me zoveel beter.

Alle kleding, die te groot is en zomerkleding groter dan maat 40, heb ik weg gegeven. Dat is een geweldig gevoel !!

In mijn andere artikelen over Bright Line Eating ga ik nog verder in op het concept van Susan.

Ik schrijf deze blog, om mensen in Nederland kennis te laten maken met Bright Line Eating.

Helaas is er nog geen vertaling in het Nederlands en alle teksten zijn in het Engels. Ik verdien er niets mee en ben geen vertegenwoordiger van Bright Line Eating. 

 

Ik kijk uit naar jullie vragen, verhalen, commentaren en kritiek.

 

Liefs,

Olivia

 

Ik ben blij met alle reacties, zoals vragen, kritiek, aanvullingen of ervaringen.