Kan ik Bright Line Eating volhouden?

Kan ik Bright Line Eating volhouden ?

Geen meel en geen suiker? Het was bijna onmogelijk, om me dat alleen maar voor te stellen. Geen brood, geen snoepjes, geen koekjes …..?

Toen ik Susan’s video zag, was er plotseling een sterker gevoel, hoop!

Hoop op een uitweg. Dat was iets anders.

De angst om te leven zonder al het lekkers werd steeds kleiner, hoe meer informatie ik las en hoorde.

Susan’s motto: “Denk alleen aan vandaag, een dag achter de andere” is goed. Of ik nu vooe altijd geen meel en suiker meer eet, weet ik nog niet. Ik weet alleen dat ik het vandaag niet zal eten. En dat werkt !!

Mijn afhankelijkheid van suiker en meel komt uit mijn kindertijd. Ik probeerde het verlangen naar liefde van mijn ouders met snoep te stillen. Mijn moeder heeft een eetstoornis en haar houding tegenover voedsel heeft zijn aan mij doorgegeven.

Ik herinner me nog steeds hoe ik met mijn zakgeld naar het winkelcentrum ging en een tas vol zoete dingen kocht. Toen smokkelde ik ze mijn kamer binnen en at alles op. Ik deed dat heel vaak. Tot 2 maanden geleden at ik stiekem snoep.

Dat gevoel van vertrouwdheid en zekerheid, veroorzaakt door stiekem snoep te eten, is nog steeds aanwezig en blijft, naar mijn mening, voor altijd in mijn brein zitten.

Jullie kunnen zien, dat mijn vereisten, om BLE te doen of zelfs alleen een dag vol te kunnen houden, waarschijnlijk niet beter of slechter zijn, dan die van jullie.

Na een paar weken wordt het verlangen naar iets zoets minder en alleen nog soms moet ik al mijn wilskracht inzetten, om de impuls te weerstaan.

Dit is het vrij in “gelukkig, slank en vrij”, Vrij van de zucht naar zoetigheden, vrij van verslaving.

Dat is een geweldig gevoel na zoveel jaren.

Het is zeker het proberen waard. Wat hebben jullie te verliezen? Behalve vele kilo’s?

 

Liefs,

Olivia

 

5 gedachten over “Kan ik Bright Line Eating volhouden?

  1. Beste Jolande,
   Dank je voor jouw reactie. Helaas is er geen feedback van de Nederlandse site en ook in mijn ondersteuning Facebook groep niet. Ik doe dit in mijn vrije tijd en heb besloten er geen tijd meer in te stoppen.
   Via mijn Facebook ben ik in contact met een groep Bright Line Eating Nederland gekomen. Ik kan je deze contact geven.
   BLE is niet bekend hier en dat was de reden, om deze Blog te schrijven.
   Groetjes,
   Olivia

  2. Hoi Jolande, ben jij nog BLEater? Misschien heb je er zin in om bij de Facebook groep Ondersteuning Bright Line Eating te horen. Ik heb de groep vandaag weer opnieuw geopend, omdat er toch weer meer Nederlanders zijn die BLE volgen.
   Groetjes,
   Olivia

 1. Hallo Olivia,
  Ik ben heel blij dat jij de BLE Nederland laat leven! Houd moed, iets begint klein en wordt op gegeven moment steeds groter. Maar het kost gewoon tijd… Nog niet veel mensen kennen het maar ik ben ervan overtuigd dat BLE op gegeven moment heel erg populair zal worden, gewoon omdat het zo waar is en mensen helpt! Ik kom zelf net om de hoek kijken, heb er vorige week pas van gehoord maar wil er zeker induiken! Keep up the good work ?.

  1. Hoi Nicolette,
   Dank je voor jouw lieve reactie. Ik ben er ook van overtuigd, dat BLE de oplossing voor eetverslaafde, zoals ik het ben, is. Het duurt zeker nog tot dat het hier echt bekend wordt maar dat geeft niet. Ik hoop je in de FB groep Ondersteuning Bright Line Eating te zien. Dank je.?

Ik ben blij met alle reacties, zoals vragen, kritiek, aanvullingen of ervaringen.