Op de weegschaal en waarom eten afwegen

op de weegschaal en waarom eten afwegen

Hoe vaak wil je jezelf wegen? Een keer per dag? Eén keer per week of één keer per maand? Alles is goed en het hangt ervan af hoe goed je tegenslagen kan verwerken. Je zult niet elke dag hetzelfde gewicht verliezen en soms helemaal niets. Op sommige dagen kan het meer zijn dan een dag eerder. Het gewicht is afhankelijk van vele factoren. Hoeveel heb je de dag ervoor gedronken, heb je ontlasting gehad, hoeveel slaap heb je gekregen, bij mij heeft ook de menstruatie invloed.

  1. Weeg jezelf altijd in de ochtend, nadat je op de WC bent geweest, zonder kleren

  2. Maak een tabel voor jouw dagelijkse of wekelijkse gewicht en hang het op bij de weegschaal

Dagelijks Wegen: geeft je altijd heel duidelijk overzicht erover waar je staat, maar wordt niet aanbevolen door de mensen die langdurig veel gewicht hebben verloren. Het heeft veel invloed op jouw stemming. Als je niet wordt beïnvloed door jouw gewicht en eventuele tegenslagen, is het wel een goede optie.

Maandelijks wegen: geeft je meer vrijheid van de weegschaal en jouw gewicht, je kunt meer focussen op de Bright Lines. Susan deed het op die manier. Het nadeel is dat je de positieve effecten slechts één keer per maand ziet. Als je dat doet, weeg je je voor het eerst en bewaar dan de weegschaal ergens waar je hem niet kunt zien. Markeer de dag voor het aanstaande wegen in de kalender.

Wekelijkse wegen: is een compromis tussen 1 en 2 en is naar mijn mening een goede optie. Ik doe het nu zo. Kies een dag van de week en weeg je altijd op dezelfde dag. Wanneer je jouw gewenste gewicht hebt bereikt, is deze de beste methode, om jouw gewicht te houden.

Dit is een persoonlijke beslissing en kan het succes van jouw gewichtsverlies beïnvloeden.

Afwegen van jouw voedsel

Het afwegen van het voedsel vinden veel mensen overdreven maar het is eigenlijk alleen maar een hulpmiddel, om niet langzaam en onopgemerkt weer naar grotere porties te gaan. Dit is niet zo belangrijk voor de groenten en sla, omdat het toch altijd te veel is. Voor b.v. kaas, is het wel belangrijk , als je echt wilt afvallen.

Bright Line Eating gaat over strikte, strakke lijnen, die afhankelijke personen altijd nodig hebben.Wegen helpt je, om alles strikt te houden. Elke keer als je ze overtredt en denkt, dat is nu niet zo erg voor een keertje, is het een stap terug naar verslaving, vaak niet direct te voelen, dit is een geleidelijk proces.

Dat klinkt heel streng en overdreven maar zo is het wel. Ik denk dat een ieder van jullie al een keer veel is afgevallen en gedacht heeft, dat het voor altijd zo zal blijven. Ik zal nooit meer dik worden. Na een paar maanden / jaren zit je daar weer en vraag je af, hoe dat gewicht er weer bij kon komen.

Waarom niet iets anders proberen en echt meedoen? Het wegen is echt niet slecht en het wordt snel routine. Natuurlijk, na een tijdje weet je hoeveel het ongeveer is en dat helpt als je uit gaat eten in een restaurant. Ik adviseer je om echt te wegen.

Ons onderbewustzijn is slim en vindt altijd een manier om ons te misleiden. ?

 

Liefs,

Olivia

Ik ben blij met alle reacties, zoals vragen, kritiek, aanvullingen of ervaringen.