Dankbaarheid, de verbinding met mezelf!

Dankbaarheid, de verbinding met mezelf

Hoe vaak ben je dankbaar? Hoe vaak denk je erover na wat je al hebt waar je dankbaar voor kan zijn? Voor mij was het tenminste dat ik meer tijd besteedde aan nadenken over wat ik niet heb en hoe slecht het leven voor me is.

Voor het eerst hoorde ik van Deepak Chopra dat dankbaarheid belangrijk is bij het leggen van een verbinding met mezelf en om te mediteren. Toen ik het met behulp van een Deepak-CD probeerde, voelde ik direct hoe goed het voelt, om te beseffen hoe gelukkig ik kan zijn met mijn leven. Het geluk was op dit moment direct voelbaar. Helaas is het niet gemakkelijk om dit in het dagelijks leven bij te houden en het werkt niet automatisch.

Dankbaarheid bij Bright Line Eating

Ik was het weer vergeten toen ik Bright Line Eating tegenkwam. Susan neemt ook dankbaarheid op in haar dieetplan. Elke avond schrijf ik 3 dingen op waarvoor ik die dag dankbaar ben. Dat is niet zo eenvoudig als het klinkt maar na een paar weken wordt het makkelijker. Door dit ritueel wordt alle negativiteit van deze dag opnieuw gerelativeerd en ik word rustiger en voel me meer in balans.

Toen las ik een artikel van Marjolein Dubbers, ze schrijft over de invloed die dankbaarheid heeft op onze hormonale balans en daarmee op ons welbevinden. https://energiekevrouwenacademie.nl/dankbaarheid-ook-om-je-hormonen-in-balans-te-brengen/

Men kan dankbaarheid trainen, zoals een spier door dagelijks erover na te denken en het zich bewust te maken.

Ik breid het met nog een punt uit. Denk aan iets dat je op deze dag goed hebt gedaan en geef jezelf er de erkenning voor. Wacht niet erop, dat anderen je te vertellen hoe goed je bent en hoe geweldig dit of dat is. Doe het zelf, klop jezelf op de schouder en zeg „goed gedaan“. Klinkt gek, maar heeft een enorm effect !! (Ook een trucje van mijn vriendin Bianca Nazir)

Ik wens je veel plezier bij het ontdekken waar je dankbaar voor bent en hoe geweldig je bent! Als je het elke dag doet, wordt het een deel van jezelf en het heeft een grote impact op je welzijn, je relaties en jouw lichaam.

 

Liefs,

Olivia

Ik ben blij met alle reacties, zoals vragen, kritiek, aanvullingen of ervaringen.